Τριάντα ένα χρόνια στη δισκογραφία κλείνει φέτος ο Στέλιος Παπαιωάννου Σαλβαδόρ και το συγκρότημά τουΜωρά στη Φωτιά και το γιορτάζει με ένα νέο album που έχει τίτλο “Το Χρυσό Κλειδί”. Ο έβδομος κατά σειρά δίσκος του Στέλιου Σαλβαδόρ θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2018 από τη Plus Rec σε στίχους και μουσική του ιδίου και με μια μεγάλη έκπληξη, την μελοποίηση δύο ποιημάτων του μεγάλου νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη ένα εκ των οποίων δίνει το όνομά του και στον τίτλο του δίσκου.

Ο Στέλιος, λίγο πριν την κυκλοφορία όλου του δίσκου, θέλησε να μοιραστεί με το κοινό του το πρώτο τραγούδι που έχει τίτλο «Ο Παπαγάλος»(ακούστε το εδώ), μια ιδιαίτερη σύνθεση που σκοπό έχει να κρατήσει σταθερό το σήμα κατατεθέν της πορείας του μακριά από κλισέ νόρμες. Τα στοιχειά που ξεχωρίζουν με το πρώτο άκουσμα του, είναι ο πλούσιος ήχος, ο καταιγισμός μουσικών οργάνων, η δυναμική ενορχήστρωση και το γνωστό πάθος στη φωνή και ερμηνεία του Στέλιου Σαλβαδόρ!

Όλα τα παραπάνω θα σας κάνουν να δυναμώσετε την ένταση και να χαθείτε στις όμορφες ιστορίες των Μωρά στην Φωτιά!


Ο Στέλιος Σαλβαδόρ μιλά στην Λίνα Αντωνιάδου για την νέα του δισκογραφική δουλειά και όχι μόνο!

Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα.Πως αισθάνεσαι μετά απο 31 χρόνια στη δισκογραφία;Πως νιώθεις όταν σημερινοί έφηβοι τραγουδούν στίχους απο τα τραγούδια σου;

Στέλιος Σαλβαδόρ: Ό,τι πιο ευχάριστο μπορεί να σου συμβεί , πολύ νεότεροι άνθρωποι απο σένα , να τραγουδούν τραγούδια σου και μάλιστα μαζί σου στις συναυλίες , να γνωρίζουν τους στίχους και γενικά να είναι ενημερωμένοι για όλα.Αυτό σημαίνει πως κάτι που έχεις κάνει στο παρελθόν , έχει ακόμη διάρκεια και επίσης, έχει στοιχεία που και νεώτεροι άνθρωποι μπορούν να βρούν και να ταυτιστούν με αυτά.

Στο νέο άλμπουμ «Το χρυσό κλειδί» θα υπάρχουν μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη .Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στο άλμπουμ «Θεατρίνοι» το 1999.Ποιά η σχέση σου με τη λογοτεχνία και την ποίηση;

Στέλιος Σαλβαδόρ:Εδώ και πολλά χρόνα διαβάζω ποίηση και γενικότερα λογοτεχνία , ελληνική και ξένη και ειλικρινά πιστεύω πως η λογοτεχνία (και ό,τι αφορά τον λόγο), είναι τόσο σημαντική, που μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο ακόμη και στον καθημερινό τρόπο ζωής του , «φωτίζοντας» σημεία και ζητήματα της ζωής του ,που ίσως δε θα μπορούσε μόνος του να ξεπεράσει.Μπορεί δηλαδή να δράσει ακόμη και «θεραπευτικά» σ΄ένα ψυχικό και «πνευματικό» επίπεδο.Έτσι ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο μου έχω το διάβασμα σαν διασκέδαση και ξεκούραση και αγαπώ ιδιαίτερα το ιστορικό μυθιστόρημα.

Το πρώτο single «Ο Παπαγάλος» απο το επρχόμενο άλμπουμ έχει στο πρώτο άκουσμα ,την σφραγίδα των Μωρών στη Φωτιά , παράλληλα όμως ξεχωρίζει και η πληθώρα μουσικών οργάνων ,κάτι που συμβαίνει πάντα στα λάιβ σας , αλλά και η εξαιρετική ενορχήστρωση.Τι να περιμένουμε λοιπόν απ ΄ αυτό το άλμπουμ;

Στέλιος Σαλβαδόρ: Είναι απο τις πιο ολοκληρωμένες μου δουλειές, εργάζομαι απο το 2015 πάνω σ΄αυτό και είμαι πολύ ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα.Είναι σε στίχο και μουσική δική μου, εκτός απο τις δύο μελοποιήσεις ποιημάτων του Ο. Ελύτη .Μουσικά , έχει ηλεκτρικά τραγούδια με πλούσια ενορχήστρωση (ντράμς,κρουστά, πλήκτρα, πνευστά, φωνητικά)με ιδιαίτερη εργασία στην ηλεκτρική κιθάρα.Σε στιχουργικό επίπεδο τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα θέλω να πιστεύω, αλλά θα κρατήσω την ευχάριστη έκπληξη για την κυκλοφορία. «Το Χρυσό Κλειδί» είναι δίσκος «back to the roots’’ για μένα και η παραγωγή έχει γίνει απο μένα και πρόκειται να κυκλοφορήσει απο την Plus records – Cobalt.

Πώς νιώθεις για αυτό το αλμπουμ ;

Στέλιος Σαλβαδόρ: Γι αυτό που θα ήθελα τώρα να μιλήσω βέβαια , είναι για το τραγούδι «Ο Παπαγάλος» που κυκλοφορεί σαν digital single κι όταν κυκλοφορήσει ο δίσκος εύχομαι να μπορέσουμε να τα ξαναπούμε. Στιχουργικά είναι ένα βιωματικό τραγούδι ο Παπαγάλος, με συμβολισμούς και προεκτάσεις ακόμη και κοινωνικού περιεχομένου, μουσικά είναι λιγάκι διαφοροποιημένο ηχητικά σε σχέση με παλιότερους δίσκους και έχει χαρακτηριστικά το δυνατό ροκ ήχο και τη χρήση των πνευστών. Είναι πολύ αγαπημένο τραγούδι , ίσως ό,τι πιο ωραίο έχω κάνει μέχρι τώρα.

Και κάτι τελευταίο . Εκτιμούσαμε τη μουσική περισσότερο τότε που ήταν πιο δυσεύρετη (δισκάκια,κασσέτες κλπ.) σε σύγκριση με την ευκολία που την βρίσκουμε σήμερα; Ποιά είναι η γνώμη σου;

Στέλιος Σαλβαδόρ: Αυτή η αίσθηση ίσως έχει μείνει σε κάποιους απο μας τους παλιότερους , αλλά δεν ισχύει απολύτως για μένα , τα πράγματα προχωράνε και η μουσική θα είναι πάντα απαραίτητη.Έχουν αλλάξει κάποια πράγματα σε σχέση με το format της μουσικής και την έκδοσή της ,αλλά αυτός που αγαπάει τη μουσική την εκτιμάει και τώρα όπως και τότε.

Στέλιος Σαλβαδόρ

Λίνα Αντωνιάδου

Νικος Δαλαμπυρας
Αθλιοι γιοι
08:00 - 12:00

 • 12:00 - 13:00
  Αλεξανδρος Χαριζανης
  The Bondage Family
 • 13:00 - 16:00
  Λινα Αντωνιαδου
  Drive Time
 • 16:00 - 19:00
  Εφη Δρογουτη
  Εκτός Τόπου & Χρόνου
ad banner ad banner
ad banner ad banner ad banner ad banner